Přijďte si pochutnat na zabijačkových pochoutkách podle receptů našich předků

Na nejrůznějších vepřových specialitách si lidé pochutnají v sobotu 4. února v zámku Napajedla na Zlínsku. Řezník připraví pro milovníky dobrého jídla pochoutky podle receptů našich babiček a dědů. Nebudou chybět polévky, výpečky se zelím nebo jelítka a prejt. Speciality se začnou podávat v zámecké restauraci či v přízemí zámku od 12 hodin. 

Zámek provoní ovar, pečená jelítka nebo prejt. Rozlévat se bude světlá – ovarová polévka i tmavá, takzvaná prdelačka. K mání bude i domácí syrové sádlo a další pochutiny. Speciality si lidé budou moci zakoupit i domů.
 
Na gurmánské aktivity během února a března naváže i Moravský kulinářský institut, který nabídne profesionálním i amatérským kuchařům nejrůznější kurzy vaření. Podrobnější informace o kurzech na www.mokul.cz.
 
Během sobotní zabijačky si návštěvníci zámku mohou ve zdejším golfovém klubu vyzkoušet i golfový simulátor, trenažer, bunker či odpaliště.