Rozhovor s Robertem Křesťanem

Je osobností českého bluegrassu, mandolistou, skladatelem i překladatelem. Hrával ve skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou. Řeč je o zpěvákovi Robertu Křesťanovi, který se svojí skupinou vystoupí v pátek 23. září na nádvoří ZÁMKU NAPAJEDLA.

Jak nám Robert Křesťan prozradil, návštěvníci se mohou těšit na písničky ze všech období. „Ale hlavně, což je pochopitelné, zahrajeme skladby z nového alba Marcipán z Toleda,“ řekl zpěvák. Poslední album Robert Křesťan a Druhá tráva natočili v americkém Nashvillu pod dohledem spolupracovníka Beatles Richarda Dodda. Aktuální nahrávkou zároveň kapela oslavila 20 let od svého vzniku. Oslavy tohoto výročí vyrcholí zářijovými koncerty, na některých navíc jako vzácný host vystoupil legendární Peter Rowan z USA.

Na otázku, kde hledá Robert Křesťan inspiraci při skládání písní, nám odpověděl: „Inspirace si mě hledá sama, ale ne sama od sebe. Jsem ve věku, kdy už si ji musím vysedět.“ Proto inspiraci hledá zejména v literatuře, ve vlastních myšlenkových pochodech a méně už v zážitcích.

Koncert, který začne v 19 hodin, je jednou z doprovodných akcí výstavy Afrika, která je od července k vidění v přízemí zámku. Vstupenku na koncert si lze zakoupit nebo rezervovat přímo v zámku. Až do čtvrtka je vstupenka v předprodeji za zvýhodněnou cenu 150 korun. V den konání koncertu, tedy v pátek, bude její cena 190 korun. Informace jsou dostupné na www.zameknapajedla.cz, nebo na e-mailu: info@zameknapajedla.cz.